Užas u nacionalnom parku: Leopard pojeo trogodišnjeg dječaka

14:39, 08.05.2018.
Thumbnail

Vlasti u Ugandi tragaju za leopardom iz nacionalnog parka ”Kvin Elizabet” koji je zgrabio i pojeo sina čuvara parka, javljaju svjetski mediji.

Trogodišnji dječak bio je pod nadzorom dadilje u neograđenom dijelu nacionalnog parka za osoblje u petak naveče kada ga je leopard zgrabio. Portparol vlasti Bashir Hangi izjavio je da je dijete slijedilo dadilju koja je izašla iz područja za osoblje.

"Dadilja nije primijetila da ju je dijete slijedilo. Čula je njegove vriskove i intervenisala, ali bilo je prekasno i leopard je nestao u grmlju. Sljedećeg dana pronašli smo dječakovu lobanju. Potraga se nastavlja i namjera nam je uhvatiti leoparda i ukloniti ga iz divljine jer, čim jednom okusi ljudski meso, pokušaće to opet učiniti", dodao je Hangi.

”Kvin Elizabet” je najposjećeniji nacionalni park u Ugandi. Do napada je došlo samo sedam dana nakon što je vlasnika britanskog safari parka napao lav u Južnoafričkoj Republici.

Majk Hodž (71) pretrpio je lom čeljusti nakon napada u parku za životinje Marakele u Tabazimbiju. Desetogodišnji lav Samba ubijen je nakon napada.

(Srpskainfo)