Uspjela akcija za pomoć Aleksandru

18:15, 16.03.2018.
Thumbnail

Humanitarna akcija fočanskog Centra za socijalni rad brzo je urodila plodom - obezbijeđen je novac za nabavku stola za vertikalizaciju i respiratora, koji će Aleksandru Milutinoviću olakšati život. Priča o teškoj sudbini tridesetosomogodšnjeg Fočaka, koji je je nepokretan i ne može da govori od svoje 18. godine, probudila je plemenitost kod njegovih sugrađana, a brzo je reagovalo i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske izdvojivši šest hiljada maraka.

"Znam kada se desio taj nesretni slučaj da je cijela Foča bila nesretna zbog toga. Znam tu porodicu, znam koliko ulažu ljubavi i pažnje prema svom sinu da mu olakšaju situaciju. Posebno majku poznajem i posebno mi je drago da će ovo pomagalo pomoći Aleksnadru da se bolje osjeća, da lakše diše, da se funkcija bronhija uspostavi", rekal je ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović.

"Tako da ćemo sa ovim novcem koji smo danas dobili u potpunosti ostvariti naš cilj i biće bolji život za Aleksandra", istakal je direktor Centra za socijalni rad Foča Snežana Golijanin.

Prethodno je na osmomartovskoj priredbi posvećenoj Aleksandrovoj majci Milanki, koja već dvije decenije danonoćno brine o svom sinu, za nabavku ortopedskog pomagala i respiratora prikupljeno 2.000 maraka.

"Nikad niko nije ni pomislio da će on preživjeti. Preživio je i živi uz pomoć porodice i pomoći ostalih ljudi, ali ovo mi je stvarno nešto izuzetno drago što se uključila maltene čitava država naša i Centar i Ministarstvo, hvala vam puno", rekla je Aleksandrova mama Milanka.

Milanka se od Aleksandra ne razdvaja ni kada je on na rehabiliatacijji po bolnicama i banjama, a najčešće se sama snalazi za svoj smještaj. U protekle dvije decenije, sa Aleksandrom je prošla 18 bolnica i banja i nikada nije gubila hrabrost i vjeru da će njenom sinu biti bolje. Uz pomoć novog pomagala, koje će ubrzo biti nabavljeno, Aleksandar će moći da se uspravi što je i za majku i za sina ogroman korak.