UniCredit Bank i Mastercard poklanjaju fudbalski teren djeci Tuzle

14:40, 13.10.2017.
Thumbnail

• Fudbalski teren za djecu izgrađen je u Zoo vrtu kompanije Bingo na prostoru Bosanske poljane u Tuzli. • Turnir Bingo Cup, okupiće 120 djevojčica i dječaka uzrasta od 10-12 godina, raspoređenih u 12 ekipa kojima će suditi sutkinje, članice fudbalskih klubova iz Tuzle

UniCredit Bank i kompanija Mastercard sportskim turnirom pokloniće djeci i mladima iz Tuzle i okoline, novi fudbalski teren u sklopu Zoo vrtu kompanije Bingo. S željom da djeca svakodnevno uživaju u ovom fudbalskom terenu, UniCredit Bank i kompanija Mastercard su zajedno sa kompanijom Bingo i Telefunken, te Otvorenim zabavnim školama fudbala pripremili fudbalski turnir koji će se održati u subotu 14. oktobra sa početkom u 10 sati.

Turnir će okupiti 120 dječaka i djevojčica uzrasta od 10-12 godina. Raspoređeni u 12 timova djeca će se družiti i igrati kratke utakmice u kojima će suditi sutkinje, članice ženskih fudbalskih klubova iz Tuzle. Svi učesnici turnira dobiće diplome za učešće, dok će pobjednički tim turnira odnijeti pehar. Organizatori i sponzori su obezbijedili i posebne nagrade koje će biti dodijeljene najboljem igraču, strijelcu i golmanu, kao i posebnu nagrada za Fair play ekipu.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti UniCredit Bank, koja kontinuirano svojim djelovanjem potpomaže društvenu zajednicu. Sa posebnom pažnjom UniCredit Bank realizuje projekte namijenjene djeci i mladima, te će i u budućnosti, zajedno sa svojim partnerima nastojati omogućiti što većem broju djece da uživaju u svom odrastanju kroz sport i druženje.

"UniCredit kroz svoje djelovanje podržava sportske projekte namijenjene djeci koji pružaju priliku za zdravo odrastanje i druženje. Značaj ovog projekta su prepoznali i naši dugogodišnji partneri, koji njeguju društveno odgovorno djelovanje, te sa zadovoljstvom podržali aktivnosti pri izgradnji kao i organizaciji ovog turnira. Teren je namijenjen djeci i nadamo se da će upravo djeca koja će ga koristiti, sutra izrasti u vrhunske sportiste i dobre ljude.'', izjavila je Selma Riđanović Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

UniCredit Bank i kompanija Mastercard, se nadaju da će ovo biti prvi u nizu mnogih turnira i dječijih utakmica koje će se održati na ovom terenu, i pozivaju najmlađe da uživaju koristeći ga za rekreaciju i druženje.

(PR)