Unesite sunce i proljeće u vaš dom

09:05, 01.04.2016.
Thumbnail

Žuta je vrlo moćna boja i zbog toga je iskoristite da detaljima u ovoj nijansi osvježite vaš životni prostor.

Žuta je jedna od najjačih boja sunčevog spektra. Vesele i tople nijanse vrlo su upečatljive i upravo zbog toga mogu postati vrlo zanimljiv ukras u vašem domu.

Ako želite da s dolaskom proljeća malo osvježite stan, pročitajte nekoliko prijedloga koje vam donosimo.

DNEVNI BORAVAK

Ovde najviše boravimo, pa je veoma važno da ovaj dio stana bude što pozitivniji. Ukrasite kauč s nekoliko žutih jastučića, na sto stavite žutu vazu ili posudu za voće. Vidjećete koliko će ovi detalji učiniti da prostor bude življi.
SPAVAĆA SOBA

Spavaća soba idealna je za igru s bojama. Pronađite jednobojnu žutu posteljinu ili neku ukrašenu zanimljivim žutim detaljima i dobili ste odlično osvježenje tog prostora.

KUPATILO

Žuta stazica u kupatilu, lijepi žuti peškiri ili pak žuti držači za četkice za zube i sapun savršen su izbor da ovoj prostoriji date malo radosti.

KUHINJA I TRPEZARIJA

U kuhinji će ova boja donijeti pravu radost, ali ona ne smije da dominira, već da bude prisutna u obliku detalja. Dovoljno je da na policama imate nekoliko žutih posuda u kojima čuvate začine, da nabavite podmetače za tanjire ili pak tanjire u ovoj boji, kao i krpe. Što se tiče trpezarije, zanimljiv detalj za ovaj dio kuće ili stana svakako su žute zavjese, koje u prostor unose i svjetlo i svježinu. Isti efekat ima i žuti stolnjak, koji može biti jednobojan ili ukrašen žutim detaljima.