Uknjižena 31 od 57 perspektivnih vojnih lokacija

16:32, 20.04.2018.
Thumbnail

Proces knjiženja perspektivne vojne imovine u BiH kontinuiran je i živ, a do sada je uknjižena 31 od 57 lokacija, kako je i definisano u dokumentu "Pregled odbrane", rečeno je na sjednici Komisije za NATO, održanoj danas u Sarajevu.

Nedavna posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Briselu i susret sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom ocijenjen je od velike važnosti, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Vrlo pozitivnim ocijenjene su povratne informacije iz sjedišta NATO-a u Briselu i zemalja članica saveza sa sastanka ministra odbrane BiH Marine Pendeš i ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka sa članovima Sjevrnoatlantskog savjeta.

Predsjedavajući Komisije Josip Brkić upoznao je ostale članove o aktivnostima u vezi sa NATO integracionim procesom BiH u proteklom periodu, te dao presjek stanja, posebno na polju lobiranja i promocije aktiviranja Akcionog plana za članstvo /MAP/ u NATO.

Članovi Komisije informisani su o procedurama potvrđivanja Individualnog partnerskog akcionog plana, a razmotrena su i usvojena određena kadrovska rješenja nakon odlazaka na nove dužnosti sekretara i jednog člana Komisije.

(Srna)