UIO BiH odbio uvođenje PDV-a za igre na sreću

16:48, 28.11.2016.
Thumbnail

Inicijativa nekoliko poslanika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH da se uvede PDV za igre na sreću nije danas prihvaćena na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH jer je iz Uprave obrazloženo da je prijedlog takvog rješenja u suprotnosti s evropskim direktivama.

UIO usvojio je danas izmjene Zakona o PDV-u kako bi se uskladio s novim Zakonom o carinskoj politici BiH, a riječ je o tehničkim izmjenama koje se tiču oslobađanja od plaćanja uvoznih dažbina pri uvozu robe u carinsko područje BiH, čime se vrši i usklađivanje s evropskim zakonodavstvom.

Upravni odbor primio je k znanju izvještaj o reviziji o finansijskom poslovanju UIO za 2015. godinu, a razmatrana je i redovna mjesečna informacija o stanju i aktivnostima UIO gdje je istaknuto da su prihodi od PDV-a u porastu.

UO UIO usvojio je danas Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s Jedinstvenog računa za razdoblje oktobar-decembar 2016. godine.

Prema ovoj odluci Federaciji BiH biće doznačeno 64,29 odsto prihoda s Jedinstvenog računa, a Republici Srpskoj 32,16 odsto dok Brčko distriktu pripada 3,55 odsto.