Uhapšeni provalnici koji su oštetili Šećeranu za 440.000 KM

11:01, 18.02.2015.
Thumbnail

Policija u Bijeljini otkrila je trojicu provalnika koji su samo iz Šećerane u Velikoj Obarskoj pokrali predmete čija je ukupna vrijednost veća od 440.000 KM.

U saopštenju Centra javne bezbjednosti Bijeljina navodi se da su kod lica čiji su inicijali S.M, D.J. i V.M. pronađeni predmeti koji potiču iz izvršenja više krivičnih djela, a pronađene su i privremeno oduzete i automatske puške, oko 800 komada municije različitog kalibra i četiri ručne bombe.

Pretresanje objekata koje ova lica koriste u brčanskom naselju Brezovo Polje izvršeno je po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, u saradnji sa pripadnicima policije Brčko distrikta.

Provalnici su lišeni slobode, a tokom kriminalističke obrade priznali su izvršenje teške krađe na štetu pravnog lica u Bijeljini, tokom koje su otuđili više kilograma bakra i reflektor.

Muškarac čiji su inicijali V.M. priznao je još pet teških krađa i jednu krađu na štetu Šećerane u Velikoj Obarskoj, na području Bijeljine, koje je izvršio zajedno sa licima čiji su inicijali B.K. i D.L.

Osumnjičeni su policiji pokazali mjesta sa kojih su u toku prošle godine iz Šećerane krali elektro kablove, a pričinjena materijalna šteta u ovom slučaju je veća od 440.000 KM.

Kod lica čiji su inicijali B.K. i D.L. izvršeni su pretresi objekata koje koriste u Bijeljini, gdje su pronađena sredstva pomoću kojih su izvršene krađe.

Iz policije je najavljeno da će protiv ova tri lica nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za tešku krađu i krađu.