Uhapšen vozač koji je usmrtio pješaka i pobjegao

13:46, 14.05.2018.
Thumbnail

Prijedorska policija u saradnji sa policijom iz Ribnika uhapsila je lice čiji su inicijali G.V. (25) iz Prijedora zbog osnovane sumnje da je prouzrokovalo saobraćajnu nezgodu u kojoj je poginuo pješak J.Lj. (65) iz Prijedora, a nakon čega je vozač napustio lice mjesta.

Slobode su lišena i lica Đ.R. (25) i D.D. (23) oba iz Prijedora, a koja su se u vrijeme saobraćajne nezgode nalazila u vozilu.

Iz Policijse uprave Prijedor je saopšteno da su u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

"Tom prilikom je utvrđeno da se u toku noći, 13. maja na regionalnom putu u mjestu Omarska, zaseok Danići, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice G.V. a koje je upravljalo vozilom "fijat punto" i pješak J.Lj. koji je tom prilikom smrtno stradao, nakon čega se vozač G.V. udaljio sa lica mjesta, nepružajući pomoć stradalom licu", navodi se u saopštenju iz PU Prijedor.

Tokom preduzimanja mjera i radnji policijski službenici su uz saglasnost tužioca Okružnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru, izvršili pretresanje stana i drugih prostorija koja koriste lica G.V, Đ.R. i D.D. Tom prilikom u garaži lica Đ.R. pronađen je "punto" na kom su zatečena mehanička oštećenja.

Tužiolac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor naložio je obdukciju tijela preminulog lica u Zavodu za sudsku medicinu u Banjaluci.

(Srna)