Uhapšen policajac koji je u slobodno vrijeme obezbjeđivao dilere

08:11, 23.05.2018.
Thumbnail

Pripadnik Interventne jedinice MUP-a Đorđe Vokić (29), koji je uhapšen u akciji policije prilikom primopredaje tri kilograma heroina, obezbjeđivao je sastanak kupaca i dilera.

Prema informacijama do kojih je "Blic" došao, policajac je u nedjelju na sastanku u Belom Potoku, podno Avale, došao kao obezbjeđenje kupca Dušana Ivljanina iz Beograda, koji je namjeravao da kupi čak tri kilograma heroina. Okvirna vrijednost heroina na tržištu iznosi oko 60.000 evra, ali bi mogla biti i višestruko veća: to zavisi od načina njegove "obrade" i željenog kvaliteta. Kako kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom, oni su drogu namjeravali da kupe od dilera Željka Brajovića poznatijeg u podzemlju pod pseudonimom Žabac i njegovog saradnika Aleksandra Anđelkovića.

Međutim, tek što su se sastali, dogovor ovih dilera osujetili su pripadnici UKP koji su nakon višemjesečnog praćenja ovih kriminalaca krenuli u akciju hapšenja.

"Na primopredaju droge došla su njih četvorica - Žabac i Anđelković sa jedne strane i Ivljanin sa policajcem. Tek što su krenuli sa primopredajom, policija ih je zaustavila i uhapsila. Kod njih su pronađena čak tri kilograma heroina",  kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom. Činjenica da su dileri uhapšeni prilikom primopredaje, takoreći na djelu, umnogome olakšava dalju istragu. Kako se saznaje, obe ekipe dilera već godinama unazad se bave kriminalnim radnjama i rade sa većim količinama heroina, namenjenog prije svega tržištu Beograda.

heroin 5443

Oni su heroin, navodno, donosili sa Kosova i Metohije. Žabac je, kako saznaje Blic, najpoznatije ime u podzemlju od sve četvorice, a dilovanje opasnog narkotika prepoznao je kao unosan posao za sebe još prije više godina. Uživao je u luksuzu koji je stekao od ilegalnih poslova, a vozio je i skupocene automobile, među kojima se ističe "porše kajen" - drumska zvijer čija se cijena kreće oko 30.000 evra. Uhapšenima se stavlja na teret neovlašćena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga. Za ovako velike iznose, i zbog činjenice da su u pitanju kriminalne grupe, tužilaštvo bi moglo da traži čak 15 godina robije.

(Blic.rs)