Udruženje "Misli dobro": Uspostaviti novi pravac u komunikaciji u društvu

14:43, 13.11.2017.
Thumbnail

Udruženje "Misli dobro" želi da svojim aktivnostima ukaže na probleme iz raznih životnih sfera, ali i da pokuša uspostaviti novi pravac u komunikaciji u društvu kako bi se doprinijelo napretku Republike Srpske, poručili su danas u Banjaluci osnivači ovog udruženja.

Jedan od osnivača Udruženja Žarko Marković kaže da je riječ o projektu oko kojeg je okupljeno tridesetak članova koji će se zalagati za rješavanje problema u kulturi, sportu, politici, zdravstvu i svim drugim oblastima.

"Zamislili smo nekoliko vidova djelovanja Udruženja, a najvidljiviji biće organizovanje okruglih stolova, promocija, te književnih večeri na kojima će biti izložene ideje i vizije iz različitih oblasti", rekao je Marković na konferenciji za novinare.

natasa tesanovic

Jedan od osnivača Udruženja Nataša Tešanović napomenula je da je ovo udruženje otvoreno za saradnju i sa svim drugim udruženjima i organizacijama, te da će podržati sve dobre ideje.

"Riječ je o neformalnom udruženju čiji članovi žele isto - da zajedno utičemo na donosioce odluka da čine dobre stvari, te da promovišemo dobre primjere pojedinaca i firmi", rekla je Tešanovićeva.

Jedan od osnivača Udruženja Đorđe Vuković ocijenio je da je za bilo kakvu promjenu u društvu potrebno izložiti se riziku, predstaviti ideje i izgraditi povjerenje.

"Bez promjene atmosfere, nema oporaka politike, kulture, sporta, ekonomije", rekao je Vuković.

misli dobro

On je napomenuo da je ideja da Udruženje okuplja sve one koji se u tim idejama i vrijednostima mogu prepoznati.

Jedan od osnivača Udruženja Marko Knežević rekao je da je cilj tima za privredu da organizuje nekoliko okruglih stolova na kojima će se predstaviti uspješne društveno odgovorne kompanije.

Jedan od osnivača Udruženja Dejan Prošić kaže da je cilj tima za zdravstvo da analizira probleme u ovoj oblasti kako bi se reforma zdravstva sprovela na najbolji mogući način.

(Srna)