Učestali odroni, magla u višim predjelima

08:18, 08.05.2018.
Thumbnail

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se odvija nesmetano, a na području Prijedora i u višim predjelima na zapadu evidentirana je slabija magla.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno je da su na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno se skreće pažnja na putne pravce Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča, Rogatica-Višegrad i Pale-Jahorina.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, saobraćaj se zbog većeg odrona i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Na dionici magistranog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac 2-Lončari.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu "9. januar" Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji "Prnjavor" i "Johovac".

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na magistralnom putu most preko rijeke Save u Orašju, kao i na dionici Srbljani-Bosanska Otoka, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na graničnim prelazima nema evidentiranih dužih čekanja na prelazak granice.

(Srna)