U Trnovu počele nove političke trzavice

20:13, 10.10.2017.
Thumbnail

I taman kada se izborna prašina spustila, u Trnovu su počele nove političke trzavice. SNSD zamjera SDS-ovoj skupštinskoj većini što naglo prazni opštinsku kasu i ne želi da sačeka da u fotelju sjedne novoizabrani SNSD-ov načelnik.

Na sve to, tvrde, da se igraju sa statutom opštine i pokušavaju na sve načine da proguraju izbornog gubitnika Nenada Mišovića za zamjenika načelnika.

“Da li su oni izmijenili ili nisu izmijenili, mi ne znamo ni dan danas, jer sad u ovom momentu, na opštinskom sajtu, stoji Statut od 12.5.u kome nema nikakvih izmjena “, kaže Miroslav Bjelica, odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Trnovo.

U izmijenjenom Statutu, koji je zasmetao SNSD-ovcima, navodi se da ukoliko načelnik opštine ne predloži svog zamjenika da to može da učini skupštinska većina. Ovakve izmjene naišle su na negativnu reakciju Ministarstva lokalne samouprave, pa je SDS-ova skupštinska većina povukla ručnu.

“Danas smo obavijestili Ministartsvo lokalne samouprave da smo izbrisali stav 2. da Skupština ne može predlagati zamjenika načelnika, nego načelnik, a na skupštinskoj većini je da izglasa i podrži“, kaže Behija Mulaosmanović, predsjednik SO Trnovo (DF).

SNSD-ov Dragomir Gagović još nije preuzeo dužnost načelnika, ali kaže da budžet opštine već opterećuju mnoge funkcije koje bi trebalo ukinuti. Njegov protivkandidat i kolega koji obavlja funkciju načelnika do zvanične primopredaje, SDS-ov Nenad Mišović kaže da bi možda bilo najbolje da on bude Gagovićeva desna ruka.

“Možda bi i to bila neka kompromisna odluka za dobrobit svih građana Trnova, što kažu jesam li ja ta osoba ili neko drugi, ali sigurno iz reda skupštinske većine “, naveo je Nenad Mišović, v.d.načelnika opštine Trnovo (SDS).

“Možda će na toj poziciji zamjenika načelnika da se nađe neko iz organa, znači neko ko je svojim radom zaslužio tu poziciju, neko ko ima stručne i određene kvalifikacije i ne mora biti pripadnik ni jedne političke opcije“, rekao je Dragomir Gagović, novoizabrani načelnik opštine Trnovo.

Iako su svi mislili da su se sa zatvaranjem biračkih mjesta završila politička prepucavanja, kako stvari stoje, ona tek predstoje.

Jedini kojima nije do političkog prepucavanja su građani nerazvijene opštine Trnovo. Očekuju od SNSD-ovog novoimenovanog načelnika i SDS-ove skupštinske većine da sjednu za isti sto i počnu raditi na razvoju ove opštine.