U toku evakuacija sa zapaljenog trajekta

09:54, 28.12.2014.
Thumbnail

U toku je evakuacija 466 putnika i članova posade sa italijanskog trajekta koji se zapalio nedaleko od ostrva Otonoj, javljaju grčki mediji.Evakuaciju otežavaju jaki udari vjetra i nedostatak brodova za spašavanje.

Trajekt "Norman Atlantik", koji je išao iz Patrasa na zapadu Grčke ka italijanskoj luci Ankona, bio je na šezdesetak kilometara od ostrva Otonoj kada je poslao poziv u pomoć.

"Prema preliminarnim informacijama, kapetan trajekta tražio je evakuaciju", rekao je portparol grčke Obalske straže Nikos Lakgadijanos.

Međunarodne napore za evakuaciju otežavaju loši vremenski uslovi u oblasti sjeverozapadno od ostrva Krf, prenosi agencija Rojters.

Na trajektu je 411 putnika i 55 članova posade, te 222 vozila.

Neimenovani zvaničnik izjavio je da je u okviru spasilačke operacije 130 osoba već prebačeno iz čamaca za spašavanje u teretni brod, koji je plovio u neposrednoj blizini trajekta.

"Mornari su pokušali da spuste nekoliko čamaca za spasavanje, ali nije bilo mjesta za sve. Nema nikakve koordinacije. Nalazimo se na palubi i vidimo brodove. Mračno je i donji dio broda je u plamenu", izjavio je jedan od putnika trajekta, prenose grčki mediji.

Prema nepotvrđenim informacijama, nekoliko osoba je skočilo u vodu, ali nema podataka da ima žrtava.