U stravičnom sudaru poginuo muškarac, dječak teško povrijeđen

16:06, 08.08.2017.
Thumbnail

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko podneva dogodila u Smederevu, u neposrednoj blizini kasarne Vojske Srbije, N.P. iz Smedereva, vozač "opel kadeta kabriolet", na licu mjesta je poginuo, a desetogodišnjak K.P, koji je bio s njim u kolima sa teškim povredama je prebačen u Beograd.

Ima povrede glave i prelome kostiju i u kritičnom je stanju.

"Nije jasno zbog čega je kadet prešao na lijevu stranu kolovoza, to tek treba da utvrdi istraga. Vozač je na mjestu nesreće preminuo, a dijete je u teškom stanju", kaže dežurni tužilac.

"Izgubio je kontrolu, očigledno, prvo je udario u jedan automobil beogradskih tablica, onda u ovaj drugi, da bi se na kraju zakucao u betonsku banderu. On je ispao iz kola, a dijete je izgleda bilo vezano, čim je poslije takvog udara ostalo je na sjedištu", kaže jedan od očevidaca.

Okolnosti pod kojim je došlo do kobnog udesa istraga tek treba da utvrdi. Neki žitelji susjednih kuća misle da je u pitanju preticanje, da je kadet obilazio momke na skuterima i da je tada izgubio kontrolu.

Na nizbrdici koja od kasarne vodi do semafora Kolarskog puta i Proleterske ulice nema tragova kočenja, a sudeći po tome u kakvom stanju je olupina kadeta u pitanju je bila velika brzina prilikom udara u banderu.

Od pomoći bi istrazi mogle da budu kamere koje su na objektu kasarne.

(Blic)