U snažnoj eksploziji uništen blindirani džip Alena Kožara

  • 04.12.2016.11:07

Od eksplozije u Baru potpuno je uništen blindirani džip "mercedes G" podgoričkih registarskih oznaka, saopštila je crnogorska policija.

Do eksplozije je došlo sinoć oko 20.30 časova u Starom Baru.

"Od požara je na vozilu nastala materijalna šteta na prednjem dijelu vozila. Službenici CB Bar će sa službenicima forenzičkog centra izvršiti uviđaj. Uzrok požara u vozilu će biti utvrđen nakon vještačenja", saopšteno je iz crnogorske policije.

U Baru su počele potrage za bezbjednosno interesantnim osobama, koje se obično pozivaju nakon ovakvih slučajeva.

U trenutku zapaljenja vozilo je bilo u pokretu, a u njemu se nalazio Alen Kožar, koji se u policijskoj evidenciji vodi kao član kriminalne grupe, pišu podgorički mediji.

Kožar je uspio da izađe iz automobila, koji je potom eksplodirao.

alen kozar

Na lice mjesta odmah su upućena vatrogasna i vozila hitne pomoći, kao i kompletan sastav barske policije.

Kožarovo ime posljednji put je izašlo u člancima crne hronike ove nedjelje, kada je u velikoj akciji policije obavljen pretres kuća i drugih objekata u vlasništvu bezbjednosno interesantnih osoba i tom prilikom je oduzeto više pištolja, pušaka i SIM kartica.

Kožar je ranije osuđivan na kaznu zatvora od šest godina i 10 mjeseci zbog podmetanja tri eksplozije na hotel "Splendid" u Bečićima, koji je tada bio u izgradnji, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika Splendida.