U Donjem Pervanu se nadaju da im sa limuzinama stiže i voda

16:12, 18.09.2017.
Thumbnail

Mještani Donjeg Pervana kod Banjaluke i danas su gledali  kako gradske vlasti obilaze, sada već čuveno izvorište Crno vrelo.

Nadaju se da to što su im se limuzine u selu parkirale drugi put u tri mjeseca, znači da će uskoro dobiti vodu koju čekaju godinama. Davno im je obećano, kažu, da će se  riješiti problem vodosnadbijevanja od Bronzanog majdana do Prijedora, ali i dalje se snalaze kako znaju.

"Pa to ima dugo vremena, sada ne znam vam reći koliko ima. Dugo vremena pričaju o tome, a nikako ne završavaju to.  Vode nemamo, nikako nema vode. Struje povremeno nestaje, nema ništa", kaže Milija Tamurić iz Borkovića kod Banjaluke.

????????????????????????????????????

Plaćam mjesnoj zajednici, pa mi dotjera cisternu , pa satresem u neki bunarić i tako", objašnjava svoje probleme Jovo Ćutković iz Donjeg Pervana.

Do kraja godine, na Crnom vrelu mogli bi da budu  završeni  primarni radovi. Tako bi već iduće godine u selima oko Prijedora i Banjaluke dočekali vodu. Prvi čovjek Banjaluke, kaže, da sve ide po planu.

"Izvođač uredno radi, možete primijetiti da se radi na ovom objektu, da je urađeno nešto na pristupnom dijelu, most... I čeka se dolazak opreme koja treba da se instalira u samoj fabrici vode", rekao je Igor Radojičić,  gradonačelnik Banjaluke.????????????????????????????????????

"Grad Prijedor je u izgradnji sekundarne mreže, malo u prednosti. Mi smo završili primarnu i sekundarnu mrežu za područje snadbijevanja sela oko Omarske i same Omarske. Mi čekamo da sistem bude napunjen vodom, da se završe ovi zajednički objekti, kako bismo nastavili dalje tercijarnu mrežu", izjavio je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Vlada Srpske je za regionalni vodovod do sada izdvojila 500. 000 maraka, od planiranih dva miliona. Igor Radojičić obećava da se sa radovima neće stati, čak i ako Vlada ne uplati ostatak novca na vrijeme.