U Banjaluku stigla nesvakidašnja pošiljka: Kanabis kao poklon

20:29, 24.04.2016.
Thumbnail

 U Banjaluku je stigla nesvakidašnja pošiljka – carinici Uprave za indirektno oporezivanje u omotu DVD-a pronašli su četiri pakovanja sa sjemenkama kanabisa.

Droga je naručena iz Holandije, a trebalo je da stigne u Foču. Na paketu je bilo naznačeno da se radi o poklonu, a, kako je pošiljka djelovala sumnjivo, carinici su je analizirali i u njoj otkrili – iznenađenje.

"Mi smo naravno, kada smo otkrili ovo, predali cijeli predmet policijskim službenicima MUP-a RS, a moram reći da to nije jedini slučaj. I u prethodnom periodu bilo je raznih načina pokušaja unosa, kako sjemenki, tako i ostalih vrsta droga u Bosnu i Hercegovinu", rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH

U poklonu su se našla tri pakovanja sa po deset sjemenki, i jedno pakovanje sa tri sjemenke kanabisa. U otkrivanju sumnjivih pošiljki, u kojima se najčešće nalazi droga, carinicima pomažu rendgeni koji omogućavaju otkrivanje sadržaja bez otvaranja svakog paketa. Kada je pošiljka stigla u Foču, policajci su se dogovorili sa poštanskim službenicima i sačekali čovjeka kome je marihuana namijenjena.

"Ovo lice je privedeno, i protiv njega je stanica CJB Foča još prošle sedmice podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu za krivično djelo ilegalna proizvodnja i promet opojnim drogama", izjavila je Mirna Šoja, portparol MUP-a RS.

Privedeni Fočak nema dosije, a za sada se istražuje zbog čega je poručio marihuanu iz Holandije. Taj slučaj nije jedini u kome se u pošiljci otkrila droga. Nedavno je Beograđanin vozaču autobusa dao knjigu, koja je trebala da stigne u Banjaluku, u kojoj su carinici otkrili kovertu sa drogom.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti