U Banjaluci automobili pregaze oko 500 pasa godišnje

10:09, 12.08.2017.
Thumbnail

Higijeničarska služba u Banjaluci u 2016. godini uklonila je 500 leševa životinja sa javnih površina, dok ih je u protekla četiri mjeseca bilo 120, najčešće pasa.

S obzirom na to da u Banjaluci već dugo živi veliki broj pasa lutalica, Higijeničarska služba ima mnogo posla, a svakodnevno ih zovu i građani koji prijavljuju leševe na putu. Međutim, zna se desiti da leš danima ostane na ulici.

"Ljudi koji to čiste ne mogu u svakom trenutku biti u svim dijelovima grada. Zato služimo mi, da to prijavimo, ali ljudima se ni to ne da. Više voli prelaziti preko mrtve životinje, nego nazvati nekog da je skloni, a ne daj Bože da sami očistimo", kaže Bosa S.

Ova penzionerka sa Starčevice dodaje da redovno zove Higijeničarsku službu da uklanjaju leševe, te da bi tako trebali i ostali.

Vetarinari kažu da pod točkovima najčešće završe zbunjeni psi, koje su vlasnici napustili i koji se ne snalaze u buci i gužvi.

"Apelujemo da građani budu odgovorni vlasnici i da se brinu o ljubimcima, a ukoliko više da se brinu o njim, da ih predaju u prihvatilište, a ne izbacuju na ulicu", poručuju iz Higijeničarske službe.

(Euro Blic)