U akciji "Bavarac" pala automafija

19:56, 26.01.2016.
Thumbnail

Danas je u Brčkom pala automafija. Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšen je vođa ove kriminalne grupe, četrdesetosmogodišnji Mladen Tošić, zvani Slovenac iz distrikta. Osim njega uhapšena su još dva lica iz Brčkog i jedno sa područja Pala. Počinili više krivičnih djela, posebno teških krađa automobila. Biće predati Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje.

Uhapšeni su od ranije poznati policiji. Imali su organizovanu grupu koja je krala automobile širom BiH. A upute za to dobijali su iz Brčkog.

Danas su pretreseni objekti i vozila koja uhapšeni koriste i to na pet lokacija u distriktu i jednoj na području Istočnog Sarajeva. Policija je pronašla i izuzela alat koji su uhapšeni koristili prilikom krađa, ali i narkotička sredstva.

"Radi se o dekoderima za startovanje i uništavanje tehničkih uređaja na vozilima. Ručno rađenim i ručno rađenim alatima koji su služili za lomljenje brava i startovanje vozila, dakle, veći broj komunikacijskuih sredstava koja su ova lica koristila prilikom otuđenja vozila", izjavio je Halid Emkić, portparol Brčko distrikta.

Policijsku akciju, kodnog naziva "Bavarac", zajednički su proveli pripadnici Policije distrikta, MUP-a Republike Srpske, Tuzlanskog i Posavskog kantona. Obavljena je po naredbi Suda, a pod nadzorom Tužilaštva BiH. Biće nastavljena i u narednim danima.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!