"Turistička agencija DNS": Dovedeš tri člana i ideš u Grac

20:41, 08.02.2018.
Thumbnail

Aktiv mladih DNS-a iz Gradiške nudi besplatan put u Grac za sve one koji u partiju dovedu tri nova omladinca.

Ista ponuda važi i za one koji u DNS dovedu dva člana koja su 97’ godište, ili mlađi.

"Kao što naš slogan kaže 'Riječ je riječ', tako i rukovodstvo naše organizacije mladih nastoji da ispuni svako obećanje", ističe se u Aktivu mladih.

Zanimljivi oglas objavili su u oktobru prošle godine i napravili pravi bum. Od oktobra  do decembra, kad je bio zakazan nagradni put u Austiju - vodila se mrtva trka među članstvom ko će više mladih dovući u partiju. Kako su mladići i djevojke stihijski ulazili u DNS, svako potpisivanje članske karte objavljivali su na društvenim mrežama.

U Grac je na kraju otišlo 78 DNS-ovaca. Ako se brojka pomnoži sa dva ili sa tri nije teško izračunati koliko je mladih ušlo u stranku za samo dva mjeseca. Nove omladince po Gradišci je prikupljao i sin poslanika u bh. parlamentu Đorđa Kčmara koji je nedavno iz SDS-a prešao u DNS.

Zanimljivo je da su, prije akcije “dovedi tri člana i ideš u Grac” u DNS-u to isto putovanje nudili za 20 maraka.

U jednoj od dvije turističke agencije u Gradišci cijena puta za Grac je 45 maraka. To što rade u DNS-u, kažu, nije zakonito.

"Definitivno da jeste nelojalna konkurencija. To je, znači, nešto što ide mimo zakona koji je, inače, važeći u Republici Srpskoj i koji je obnovljen u maju mjesecu. Sve organizacije, pa i stranke ne bi smjele da organizuju putovanja van države", rekla je  Dijana Pavić iz turističke agencija “Sidro turs” iz Gradiške.

Dane Malešević koji je predsjednik regionalnog odbora kaže da je za “Turističku agenciju DNS” čuo iz novina i da nema komentar. Baš kao i opštinski odbor stranke.

"Mi kada sazovemo konferenciju za medije vas ćemo obavijestiti. Ja sam kontaktirao predsjednika opštinskog odbora. Njegov je stav takav", rekao je Dragan Blagojević, predsjednik Mladih DNS-a Gradiška.

Bez obzira na sve, u gradiškom DNS-u kažu da Grac neće biti jedini i da pripremaju nova iznenađenja. Novo putešestvije na, za sada, nepoznatu destinaciju planiraju u aprilu.