Tuča kod hotela "Bosna": Banjalučanin uhapšen, više Bugara privedeno FOTO, VIDEO

  • 07.07.2016.09:20

Više od 100 navijača bugarskog fudbalskog kluba Beroe i Banjalučana učestvovalo je kasno sinoć u masovnoj tuči ispred Hotela “Bosna” u Banjaluci.

BL tuca 2

Oko hotela su još vidljivi tragovi nasilja, krv, polupan inventar, oružje učesnika u tuči. U travi, pored hotela Bosna, kako se nezvanično saznaje, pronađeni su i paketići sa par grama kokaina.. Kako javlja novinar "EuroBlica" sa lica mjesta, ulaz u pab "Debela Berta" kao i bašta, koji su u sastavu hotela, u potpunosti su demolirani.

BL tuca 3

Kako saznaje novinar “EuroBlica” navijače iz Bugarske čuva policija u jednom hostelu u centru Banjaluke, jer postoji opasnost od još većih nereda a, prema nezvaničnim informacijama, oduzeti su pasoši od 20 bugarskih navijača.

ultras Bugarska

Policija je od učesnika tuče zaplijenila palice, mačete, metalne šipke.

Četiri učesnika tuče su lakše povrijeđena, dok se dva Bugarina nalaze na hirurškom odjeljenju Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Bugarski navijači oglasili su se na zaničnoj Fejsbuk stranici navijača bugarske reprezentacije i uz priložene slike povreda, napisali da su ih napali Lešinari, navijači banjalučkog "Borca".

Kako stoji u objavi, na navijače iz Bugarske, Lešinari su nasrnuli sa palicama, noževima i svim drugim sredstvima koje su im dolazile pod ruku.

Banjalučanin uhapšen, više Bugara privedeno

Jedan Banjalučanin je uhapšen, a više bugarskih navijača privedeno je u policiju na ispitivanje kako bi se utvrdilo činjenično stanje i okolnosti narušavanja javnog reda i mira u međusobnoj tuči ispred hotela "Bosna" u Banjaluci.

Centru javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka narušavanje javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu i na parking prostoru hotela "Bosna" u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića prijavljeno je oko 23.30 časova.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da su tokom tuče razbijena ulazna vrata hotela, a oštećen je i dio inventara u holu hotela.

Tokom uviđaja utvrđeno je da su četiri navijača Fudbalskog kluba "Beroe" iz Bugarske lakše povrijeđena u vidu ogrebotina, modrica, podliva i manjih rasjekotina. Svima je ukazana medicinska pomoć u Službi hitne pomoći Banjaluka.

Uviđaj još vrši dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka i pripadnici CJB Banjaluka nakon čega će biti utvrđeno činjenično stanje i kvalifikacija djela.

Navijači sprovedeni u park

Navijači bugarskog Fudbalskog kluba "Beroe" su bili na ispitivanju u prostorijama CJB Banjaluka povodom sinoćnje masovne tuče ispred hotela "Bosna" u Banjaluci.

navijaci Beroe 1

Nakon što su dali izjave, policija ih je sprovela u park "Mladen Stojanović", gdje će se navjerovatnije zadržati do početka utakmice njihovog kluba sa bijeljinskim "Radnikom".

Zbog toga što su bili na ispitivanju nisu mogli da produže boravak u jednom od hostela u Banjaluci.

navijaci Beroe

Za sada policija ne otkriva na koji način će navijače obezbjeđivati u parku i ispratiti na Gradski stadion. Utakmica počinje u 18 časova.