Trnovo: Skupštinska većina blokira odluke načelnika

19:48, 15.04.2018.
Thumbnail

Skupštinska većina Saveza za Trnovo blokira infrastrukturne projekte koje predlaže SNSD-ov načelnik opštine. Trg Srđana Kneževića treba da dobije njegovu bistu, da bude popločan i da se urade nove fasade na zgradama koje su u sastavu Trga.

Skupštinska većina za to nije digla ruku. Optužuju načelnika da odluke koje je donio nisu zakonite, a prvi čovjek opštine odgovara da je sve urađeno po slovu zakona.

“ Mi smo od Vlade RS dobili 100 hiljada maraka namjenski i to se knjiži u budžet za 2017.godinu. Raspisani su tenderi po zakonu, otvoren je postupak, izvršena je aukcija, izabrani su izvođači, potpisan je ugovor i čim pribave ove garancije banaka, to je za desetak dana, ove tri zgrade će se raditi “, kaže načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović.

Trg Srđana Kneževića, Savez za Trnovo svojata kao svoj projekat, ali rekonstrukciju nisu podržali, pošto je načelnik tražio skupštinsku podršku i za realizaciju izgradnje fiskulturne sale u osnovnoj školi. Vlada Srbije za taj projekat Trnovu je donirala 100 hiljada evra.

“ Nismo podržavali određene projekte koji nisu imali projektnu dokumentaciju i projekte za koje su obavljene javne nabavke, a nije Skupština dala zeleno svijtlo za to", kaže šef Kluba SDS-a u Skupštini opštine Trnovo Nemanja Lučić.

Zeleno svjetlo nije potrebno, jer su donatorska sredstva iz Srbije preusmjerena Vladi RS koja će dalje davati instrukcije načelniku opštine kako bi osnovci konačno dobili sportsku salu. Sa novim infrastrukturnim projektima slažu se i građani Trnova.

Kako ATV nezvanično saznaje, baš zbog infrastrukturnih projekata, skupštinska većina koju čini pet odbornika SDS-a, i po jedan PDP-a, DF-a i Socijalističke partije, mogla bi doći u pitanje.

vlcsnap-1785-12-04-17h13m35s016

 

Opozicionom SNSD-u i DNS-u fali samo jedan odbornik da bi, pored svog načelnika imali i skupštinsku većinu.