Trninić: Srpska sprovodi projekte na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo

13:22, 21.05.2018.
Thumbnail

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas  da Srpska određuje prioritete i sprovodi projekte koji se odnose na izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, a ne nivo BiH.

Govoreći o pismu namjere o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, koje su juče u Sarajevu potpisali ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko i ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Turske Ahmet Arslan, Trninić je rekao da nivo BiH nema nadležnosti za realizaciju tog infrastrukturnog projekta.

"Pismo namjere nema nikakvu težinu dok ne bude postignut dogovor sa Republikom Srpskom. Federacija BiH može početi sa realizacijom projekata, ali niko ne može odlučivati o Srpskoj", dodao je Trninić.

On je podsjetio da Republika Srpska u strateškim dokumentima ima definisane trase i projekte za auto-put prema Beogradu.

"Imamo više projekata koji ne isključuju jedan drugi i plan je da do 2030. godine budu realizovani. Jedan od projekata se odnosi na izgradnju auto-puta od Istočnog Sarajeva, prema Sokocu, zatim Rogatici, Višegradu i do granice sa Srbijom", naveo je Trninić.

On je ponovio da u BiH mora postojati dogovor o svemu, pa i o izgradnji infrastrukture.

(Srna)