Treći dan blokade, ministar u Tuzli

16:16, 02.03.2018.
Thumbnail

Demobilisani borci, koji već treći dan drže u blokadi saobraćajnu petlju Šićki Brod kod Tuzle, nisu prihvatili da njihovih pet predstavnika razgovara sa federalnim ministrom za boračka pitanja Salkom Bukvarevićem, koji je stigao u Tuzlu.

Borci tvrde da ne žele susret sa resornim ministrom sve dok im ne obeća da će Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca FBiH biti u parlamentarnoj proceduri u ponedjeljak, 5. marta, a ne za 20 do 30 dana kako je juče saopštila federalna Vlade, nakon vanredne sjednice.

Policija pokušava da demobilisane borce privoli da prisustvuju sastanku sa Bukvarevićem i da mu kažu to što poručuju, dok je još u Tuzli, javili su federalni mediji.

Demobilisani borci Tuzlanskog kantona već treći dan drže pod blokadom saobraćajnu petlju Šićki Brod, kod Tuzle, zahtijevajući jedinstven borački registar, borački dodatak, te ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja u Federaciji BiH.

Pedesetak boraca ponovo na cesti, blokirali saobraćaj na M17

Od 12:10 sati blokirana je raskrsnica magistralnih puteva M4 i M17 u mjestu Karuše u opštini Doboj Jug, potvrđeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Kako su rekli u MUP-u, pedesetak boraca u potpunosti je blokiralo saobraćaj na ovom dijelu magistralnog puta M17, a policija preusmjerava vozače na alternativne pravce.

"Zbog protesta građana i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na petlji Šićki Brod (Tuzla). Od 12:10 sati iz istog razloga blokirana je raskrsnica magistralnih puteva M4 i M-17 u mjestu Karuše", saopšteno je iz BiHAMK-a.

(Srna/N1)