Trebinska bolnica poslije više od 50 godina dobija novi izgled

21:27, 11.10.2017.
Thumbnail

Trebinjska bolnica poslije više od 50 godina dobija novi izgled. Za sanaciju dotrajale zgrade trebaće 1.400.000 maraka.

Majstori imaju pune ruke posla. Završetak prve faze planiran je  krajem godine.

"Ulaganje u visini od 800.000 maraka u prvoj fazi obuhvata izgradnju krova, otvora i kompletno obnavljanje fasade", rekao je Vaso Mijanović, direktor bolnice Trebinje.

Sistem grijanja i hlađenja, mašinska instalacija i solarni paneli radiće se u drugoj fazi, a koštaće oko 600.000 maraka. Trebinjska bolnica značajna je za cijelu Hercegovinu, a dosadašnji uslovi rada  bili su daleko od dobrih. Poslije pacijenata najsrećniji su medicinari. Pare za totalnu rekonstrukciju bolnice izdvojili su Vlada i Grad Trebinje.

"Mi kao ministarstvo koje implementira ovaj projekat prepoznali smo značaj bolnice za sve građane i kompletnu regiju koja gravitira prema gradu Trebinju. Građanima koji žive ovdje je potrebna ovakva zdravstvena ustanova", rekla je Srebrenka Golić,  ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS.

"Očigledno  je da se dobrom komunikacijom i saradnjom sa Vladom RS mogu mnoge stvari u lokalnim zajednicama unaprijediti", rekao je Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Rekonstrukcija trebinjske Bolnice radi se kroz projekat energetske efikasnosti. Po istom modelu već je završena obnova škole u Bileći, a obnavlja se i sportska dvorana u Nevesinju.