Trebinjski sindikalci Rešićevoj: Ne spominjite nas!

20:43, 01.02.2018.
Thumbnail

"Molimo ministarku Lejlu Rešić da prestane da nas pominje kao negativan primjer i naziva rekorderom u višku zaposlenih", poručuju ljutito radnici trebinjske administracije.

Ministarka u izjavama za medije pravi podlogu za nove otkaze pa radnici svaki dan strijepe i ne mogu normalno da obavljaju svoj posao kaže predsjednik sindikata.

"Pitam lično ministricu koliko ima u njenom ministarstvu zaposlenih, koliko ima u Vladi RS, nije Banjaluka preko svijeta. Nemojte više nas pominjati mi imamo svojih problema. Nas ne interesuju ni javna preduzeća, ali nemojte nas dirati. Prvo pometite ispred svoje kuće, pa onda ćemo pričati", kaže Srbo Škero, predsjednik Sindikata trebinjske administracije.

A danas za izjave ministarka nije bila spremna. Iz njenog ministarstva poručuju da je zauzeta oko sjednice Vlade. Osim ministarke Rešić trebinjske radnike naljutio je i gradonačelnik Luka Petrović jer kažu nije želio sa njima da razgovara.

"Evo već koliko je prošlo vremena, od avgusta mjeseca mi smo uputili dva-tri poziva da se sastanemo, ali odgovora nema. Mi preko medija saznajemo za ovu priču", kaže Škero.
A Luka Petrović poručuje da ima viška 108 radnika. 250.000 maraka za otpremnine već je spremno. Prvih 25 radnika koji napuste trebinjsku administraciju uz radnu knjižicu dobiće i 10.000 maraka.

Problem viška radnika u administraciji gradonačelnik Trebinja je isticao kao gorući problem od samog početka. Ipak, na pitanja ATV danas nije htio odgovoriti.

Na vrata trebinjske administracije 2016. godine ulazilo je 297 radnika sada ih je 214, a deset će ove godine u penziju izračunali su sindikati i kažu da je to sasvim dovoljan broj radnika za obiim posla koji imaju.