Trebinje: Aktiv žena SNSD-a se uključio u akciju čišćenja grada

13:10, 22.04.2018.
Thumbnail

Više od hiljadu građana Trebinja odazvalo se danas pozivu Gradske uprave da se uključe u akciju čišćenja grada povodom Međunarodnog dana planete Zemlje.

U svim prigradskim naseljima, na ulazima u grad, parkovima, ulicama raspoređene su grupe koje uz pomoć mehanizacije, raščišćavaju, uklanjaju granje, kose travu, sade cvijeće i obavljuju druge aktivnosti.

Akciji se priključio i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović sa saradnicima koji je istakao da je akcija počela u jutarnjim časovima i da u njoj učestvuje više od 400 mladih i oko 1.000 odraslih.

"Željeli smo i mi u Trebinju da obilježimo današnji datum i mislim da je ovo najbolji način. Trebinje je jedan od najpoželjnijih gradova za turiste i želimo da on bude najuređeniji i najljepši i pruži puni ugođaj ne samo za one koji u njega dolaze već i njegovim stanovnicima", rekao je Petrović.

Aktiv žena Gradskog odbora SNSD–a Trebinje je dijeljenjem sadnica cvijeća građanima podržao današnju akciju Gradske uprave na čišćenju grada, koja je najmasovnija do sada.

Требиње - Актив жена СНСД-а- подјела садница цвијећа

U akciji, koja je organizovana povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, učestvuje više od 1.000 građana, a odazvali su se i svi kolektivi - od javnih ustanova, preduzeća, škola, nevladinih organizacija, političkih partija, mjesnih zajednica.

Predsjednik Aktiva žena SNSD-a Trebinje Valerija Lakić kaže da su pod motom "Posadi jedan cvijet za ljepši svijet" željele da doprinesu da ovaj grad, koji važi za jedan od najljepših u Republici Srpskoj, bude još ljepši i uređeniji.

"Cilj nam je da probudimo svijest građana da se što bolje ophode prema svom gradu, okruženju, planeti Zemlji. Želimo da ovim cvijećem naši sugrađani ukarse svoje vrtove i baklone, a samim tim će i naš grad biti još ljepši", rekla je Lakićeva.

Predsjednik koordinacionog tima akcije Mirko Ćurić rekao je da su se akciji odazvali svi kolektivi - od javnih ustanova, preduzeća, škola, nevladinih organizacija, političkih partija, mjesnih zajednica.

"Uputili smo jedan javni poziv što je bilo dovoljno da se naši sugrađani masovno odazovu", kaže Ćurić.

(Srna)