Tramp kod Makrona: Jačati saradnje na polju bezbjednosti, razgovaraćemo o Pariskom sporazumu

20:59, 13.07.2017.
Thumbnail

Nešto bi moglo da se desi u vezi sa Pariskim sporazumom o klimi, izjavio je predsjednik SAD Donald Tramp.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom rekao da bi se u budućnosti moglo nešto da desi u vezi sa Pariskim sporazumom, ali da treba sačekati i vidjeti šta će se tačno desiti.

"Nešto bi se moglo desiti. Razgovaraćemo o tome u bliskoj budućnosti i ako se desi biće sjajno, a ako ne - opet će biti u redu", izjavio je Tramp.

Američki predsjednik Donald Tramp objavio je 1. juna da se Vašington povlači iz Pariskog sporazuma o klimi, a kao razlog naveo je to što taj sporazum "stvara prevelike troškove američkom narodu".

Američki predsjednik izjavio je da su on i predsjednik Francuske Emanuel Makron razgovarali o jačanju saradnje na polju bezbjednosti.

Prema njegovim riječima, on i Makron su pozvali sve saveznike koji se bore protiv "Islamske države" da se pobrinu da Mosul ostane oslobođen grad, prenijeli su mediji u SAD.

Tramp je dodao da se svijet susreće sa novim prijetnjama kao što su nevaljali načini vladavine u Sjevernoj Koreji, Iranu i Siriji i oni koji podržavaju i finansiraju takav način vladavine.

"Postoji i velika prijetnja terorističkih organizacija. I dalje smo odlučni u tome da se držimo zajedno protiv ovih neprijatelja čovječanstva, u namjeri da im oduzmemo njihovu teritoriju, lišimo ih finansiranja, njihovih mreža i ideološke podrške", rekao je Tramp.

Tramp se nalazi u posjeti Parizu povodom proslave Dana pada Bastilje, koji se u Francuskoj obilježava sutra.

(Srna)