Tomislav Kovač: Mektićeva briga za srpske generale

13:10, 02.06.2018.
Thumbnail

Tomislav Kovać, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, u pismenoj izjavi medjima reagovao je na jučerašnju pres konferenciju Dragana Mektiča, ministra bezbjednosti BiH, koji se između ostaloga dotakao i generala Sarića i ministra Dragana Lukača.

Pismo prenosimo u cjelosti:

"Zamislite čudo se desilo Mektić Dragan bosanski ministar sigurnosti brine se za generala Sarića konkretno za veličinu stana u kojem živi.
Ja sam mislio ministre Mektiću da vi radite isključivo na obezbeđenju svjedoka sa vašom SIP-om protiv srpskih generala i specijalni narubži optužnica preko vaših mentora, ali evo sada brinete za Sarića o njegovoj veličini stana.

Znam da si izdajnik, ne zamjeram, makar si vidljivo opredjeljen, ali da tvoja niskost ide do te mjere da u svoje dnevno političke igra sa Lukačom ubacuješ i generala Sarića koji se već deset godina bori sa bh. tužilaštvom i tvojom Sipom.

Za one koji ne znaju prvo je bio optužen za Sarajevsko ratište, prvostepeno osuđen pa oslobođen, da bi mu tužilaštvo odmah podiglo optužnicu za genocid u Srebrenici gdje je postupak u toku i prvostepeno je oslobođen.

Šta poručuješ Sariću da možda možeš drugostepenu presudu da okreneš ili potvrdiš.

Sve zavisi šta će Sarić da proguta, uzgred on ima trosoban stan koji je dobio od države i nije se žalio da mu fali kvadrature već mu je nedostajalo ljudskosti od vas, bagre, koji ste vršili funkcije dok su postupci voženi protiv njega.

Niko od vas nije mu smio prići pitat za zdravlje jedino su vaše službe izdašno radile protiv njega.

Možda vi iz Saveza za promjene imate iskustva sa Dragomirom Vasićem držite ga u jatu pod prijetnjom ishoda njegovog postupka za ratne zločine za Srebranicu, tu ste prvaci sa ogromnim iskustvom.

Ko si ti da upoređuješ kvadrate stana Lukača i Sarića da ih zavađaš spinujes. Ministre bosanski Mektiću, slugo od stranaca dalje ruke od ovih momaka to nije tvoj svijet oni imaju svoj kodeks da nikad ne izdaju to su rodoljubi, a ne Askeri kojima ti pripadas".

(Tomislav Kovać, general policija)