Teslić: Policija pretresla Geodetsku upravu!

20:03, 13.12.2017.
Thumbnail

Policija Srpske provodi istragu zbog sumnje da su radnici teslićke ispostave RUGIP-a i lokalnog preduzeća „Promtes“ oštetili budžet te opštine za 3,6 miliona maraka.

Sumnja se da su zloupotrijebili položaj i falsifikovali isprave. Policija ne navodi više detalja, ali nezvanično provjeravaju dokumentaciju na osnovu koje je donesena presuda u korist Promtesa, a na štetu opštine.

Sporno je zemljište za koje Promtes tvrdi da je u njihovom vlasništvu, a na kojem je izgrađeno izbjegličko naselje.

Dugogodišnji direktor Promtesa i predsjednik lokalnog PDP-a Radojica Todić slučaj ne želi da komentariše. U teslićkoj Geodetskoj upravi potvrđuju da im je izuzeta dokumentacija i saslušan referent koji vodi slučaj.

U lokalnoj upravi ne kriju da su i njih ranije posjetili.

„Poznato mi je da nadležni policijski organi su izuzimali dokumentaciju iz opštinske uprave koja se odnosi na presudu Vrhovnog suda a tiče se namirenja oko 3,5 miliona maraka preduzeću Promtes“, rekao je Milovan Stanković, zamjenik načelnika opštine Teslić.

Kao legalisti u obavezi su, kaže Stanković, da odluku suda ispoštuju. Opteretila je budžet i da ga ne bi doveli u blokadu napravili su reprogram obaveza. Teslićka opozicija vjeruje u istragu i sigurni su da tu nisu čista posla.

„Kolale su priče da je to sve u dogovoru između opštine i Promtesa i već se tada znalo da ukoliko sadšnja garnitura vlasti pobijedi na izborima da će Promtes da dobije odštetu“, navodi Mišo Stojanović, odbornik SNSD u SO Teslić.

Lokalna vlast podsjeća da se slučaj vodi od 2004. godine i da su se od tada mijenjale strukture vlasti. Nakon dodjele placeva Promtes je pokrenuo spor o pravu vlasništva, a od tada je doneseno nekoliko presuda osnovnog i viših sudova.