Tenis: Ejupović pobjednik turnira "Brčko open 2018"

19:50, 27.05.2018.
Thumbnail

Elmar Ejupović iz Njemačke, 475. igrač na ATP listi, pobjednik je 15. Teniskog turnira za muškarce u Brčkom. On je u finalu savladao Argentinca Huana Pabla Peza rezultatom 2:0, po setovima je bilo 7:6 i 6:1.

"Ipak je bio otvoren meč. On se nešto povrijedio. Opet nisam vidio tačno šta. Bio sam u nekoj tremi. Psihički nisam bio, mislio sam da će predati meč i nije predao meč. Igrao je dalje i to je bilo ono, izgubio sam moju igru, ali probao sam se nekako vratiti u igru i poen po poen igrati," rekao je Elmar Ejupović, pobjednik turnira "Brčko open 2018".

"Žao mi j zbog toga, pošto nisam, gotovo dvije godine, zbog raznih povreda igrao finala. Ovo je moje prvo finale poslije nekoliko godina i htio sam, prije svega, da završim meč ako je to bilo moguće i da ga pobedim.Ali nisam uspio,“ kaže Huan Pablo Paz.

Uspjeli su zato organizatori u svom naumu da i ove godine nastave tenisku tradiciju u Brčkom. Turnir je, kažu, ispunio njihova očekivanja.

"Imali smo u kvalifikacijama 63 igrača. To je veoma uspješno. Mogli smo imati pun žrijeb. Jedan nam je igrač falio do punog žrijeba. Glavni turnir je imao 20 igrača,“ kaže Dalibor Šarenac, direktor teniskog turnira za muškarce "Brčko open 2018".

Među njima najbolji je bio Elmar Ejupović, koji iz Brčkog odlazi sa peharom, ali i bogatiji za nešto više od dvije hiljade  dolara i 18 ATP bodova na svom kontu.