Vlado Đajić

U septembru preseljenje hirurgije na Paprikovac

22:43, 13.06.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
"Dobra organizacija zdravstvenog sistema je teška i za veoma bogatije i razvijenije države, pogotovo u odnosu na našu koja ima slabu privredu koja je ostala nakon raspada bivše države i rata. Mala su izdvajanja za zdravstveni sistem, pogotovo što imamo samo osnovni vid osiguranja. Rukovodstvo Republike Srpske je odlučilo i sa ovim osnovnim paketom da naše stanovništvo ima vrhunske usluge u zdravstvu", istakao je prof. dr. Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske gostujući u Večernjim vijestima ATV-a.

Đajić je istakao da su još uvijek u toku radovi na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske i da će on biti jedan od najboljih u regionu kada se radovi završe.

"Preselili smo Kliniku za plućne bolesti, preselili smo pet klinika sa spratova, uredili ih. Naši pacijenti su u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Pored izgradnje Kliničkog centra, mi radimo na nabavci najsavremenije opreme, popravljamo organizaciju rada i usavršavamo naše kadrove", naglasio je Đajić.

Direktor Univerzitetsko kliničkog centra je naglasio da bi bili nemoćni da nisu imali ogromnu podršku rukovodstva Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom, premijerom Željkom Cvijenović i ministrima zdravlja i finansija koji su shvatili probleme i potrebe Kliničkog centra. 

"Pred nama je veliki zadatak, i planiramo krajem septembra da preselimo hirurške klinike sa stare lokacije na Paprikovac. Već smo spremili odjele gdje će biti samo jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Pravimo to takozvano sjeverno krilo i kardio hirurgiju. Sjevreno krilo, gdje će biti urgentni blok sa najsavremenijom opremom, pravimo veliki broj hirurških sala, intenzivnu njegu i vršimo edukaciju naših ljekara da to spremno dočekaju. Prvi put, moram da kažem, da planiramo kardio hirurgiju, znači operaciju na srcu u Kliničkom centru u Banjaluci. To je veliki uspjeh i nas i rukovodstva Republike Srpske", naglasio je Đajić gostujući u Večernjim vijestima ATV-a.