Goran Selak za ATV

Socijalistička partija podržava povećanje plata i penzija

22:42, 26.06.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Goran Selak, predsjednik Banjalučkog odbora Socijalističke partije, je u Večernjim vijestima ATV-a istakao kako ova partija podržava planirano povećanju plata i penzija u Republici Srpskoj.

"Socijalisitička partija čini vladu zajedno sa koalicionim partnerima i četiri ministra dolaze iz naše partije. Svakako da je povećanje plata bila inicijativa i naše partije koja će da podrži jednu takvu hrabru odluku. Mislim da je Vlada RS jedina i među vladama u regionu koja se odlučila na ovakav jedan hrabar korak i Socijalistička partija će to da podrži kada dođe vrijeme", kazao je Selak.

Ističe da je partija doživjela određenu reformu i da je dato povjerenje mladim ljudima da vode opštinske i gradske odbore.

"Imamo mlade ljude na čelu opštinskih i gradskih  odbora u Prijedoru, Doboju, Bijeljini i Banjaluci. U Banjalučkom odboru se osjeti jedna nova energija. Prilazi nam veliki broj mladih ljudi koji nisu bili članovi nijedne partije. U poslednjih šest mjeseci pristupilo nam je 1.500 novih članova", rekao je Selak.

Napominje da je Socijalistička partija  vrlo ozbiljna i odgovorna politička opcija.

"Mi smo partija jedinstva, socijalne pravde i jednakosti. Nismo kao neke druge partije koje vode nacionalističku retoriku, partije agresivnosti i svađa. Mi smo partija koja vodi brigu o običnim ljudima", izjavio je Selak.

Govoreći o listama za izbore naglašava da su u okviru  gradske organizacije obilazili teren i razgovarali sa građanima.

"Obišli smo sve mjesne odbore, tražili podršku baze partije sa terena i došli smo do sjajnih kandidata što ćemo narednih dana da predložimo Glavnom odboru koji se održava 30. juna u Banjaluci gdje ćemo usvojiti liste za izbore", kaže Selak i podsjeća da Socijalistička partija podržava zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH Milorada Dodika i kandidata za predsjednika Republike Srpske Željku Cvijanović.

Ističe da vjeruje u koaliciju i napominje da je to najdugotrajnija koalicija koja zejedno funkcioniše ne samo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini već i na Balkanu.

Komentarišući navode o određenim neslaganjima sa SNSD-om u Banjaluci Selak kaže da nekada

nemaju ista mišljenja kao  koalicioni partneri ali da se o svemu dogovaraju.

Dodaje i da lokalna vlast u Banjaluci dosta dobro funkcioniše i  da imaju dobru saradnju sa gradonačelnikom koji je pokrenuo mnoge značajne projekte.