Bezbjednost u Srebrenici

Katanović: Do sada nije bilo incidenata

22:27, 10.07.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail

O bezbjednosnoj sitaciji u Srebrenici uoči održavanja komemorativnog skupa, koji će obezbjeđivati Policija Republike Srpske uz podršku bezbjednosnih struktura u BiH, za ATV je govorio Miladin Katanović, član Štaba akcije Srebrenica 2018. iz Policijske uprave Zvornik.

"Preduzete su sve, opsežne, mjere i radnje i sutrašnji skup u Potočarima će proteći u najboljem redu, kao i dosada," rekao je Katanović.

On je dodao da je u cilju bezbjednog održavanja komemorativnog skupa u Potočarima te propratnih aktivnosti u vezi sa ovim skupom, kao što su Marš mira, skup u organizaciji Majke Srebrenice, te skupa povodom obilježavanja godišnjice stradanja Srba u Podrinju MUP RS  oformilo Štab akcije Srebrenica 2018".

"Štab je proveo sve mjere i radnje radi sprečavanja svih negativnih djelovanja pojedinaca i grupa koji bi mogli da ugroze bezbjednost ovih skupova i učesnika.
Što se tiče do sada održanih skupova mi iz Štaba smo ostvarili saradnju sa svim bezbjednosnim agencijama iz BiH tako da su do sada održani skupovi protekli u najboljem redu i nismo imali ni jedan incident," rekao je Katanović.