Tadić: Nećemo podržati ni opoziciju ni stranke na vlasti

20:54, 11.03.2018.
Thumbnail

Neću biti kandidat Narodne stranke za predsjednika Republike Srpske, ali ni za srpskog člana Predsjedništva, kaže Ognjen Tadić, lider te partije.

Takođe je nedvosmislen u tvrdnji da nije spreman da da podrži ni vlast ni opoziciju u predizbornoj trci.

Međutim, nije se izjasanio da li je spreman da podrži nekog od pojedinačnih kandidata. S druge strane, rekao je šta misli o kandidaturi Vukote Govedarice.

"Oni su imali kandidata koji je već pobijedio Milorada Dodika, Mirka Šarovića, i nisu ga kandidovali protiv Milorada Dodika. Imali su kandidata koji je već pobijedio Željku Cvijanović, gospodina Mladena Ivanića i nisu njegovu kandidaturu usmjerili u pravcu kandidature za predsjednika Republike, već su ga gurnuli na realno nezgodinijeg kandidata, a autsajdera su poslali pred bilo kojeg kandidata SNSD-a", rekao je predsjednik Narodne stranke Ognjen Tadić.

Tadić je, takođe, poručio da je spreman za saradnju sa svim strankama ali nije precizirao da li to podsrazumijeva saradnju prije, ili poslije izbora. Tadić kaže da je njegovoj stranci prioritet politika, a ne funkcije.

Planove rada stranke predstavio je u stranačkoj politici za naredne četiri godine, koja je stala na 24 strane. Predlažu donošenje novog Ustava Republike Srpske, odvajanje partijskih interesa od javnih i reorganizaciju javne uprave.

Ko će biti ljudi iz stranke koji će sve to provesti u dijelo, Tadić odgovara da će njihova imena saopštiti kad za to dođe vrijeme. Pred novinare u Banjaluci je izašao sa stranačkim kolegama ali je jedini govorio.