SzP: Stevandić "jedan od onih koji su najviše profitirali izdajom"!

16:47, 01.10.2017.
Thumbnail

Iz Saveza za promjene danas je saopšteno da stranke iz tog saveza odbacuju "lažno mirotvorstvo" Ujedinjene Srpske, jer smatraju da poruke pomirenja nisu iskrene, a posebno one koje dolaze od Nenada Stevandića.

U saopštenju se navodi da su Ujedinjena Srpska i Stevandić današnjim "neuspješnim performansom u Banjaluci pokušali da skrenu pažnju sa činjenice da su oni satelitska stranka SNSD-a, sa vrlo važnim polugama moći u okviru vladajuće koalicije, te da je svaka podrška njima isto što i podrška Miloradu Dodiku i SNSD-u".

Savez za promjene navodi da je Nenad Stevandić "jedan od onih koji su najviše profitirali izdajom i prelaskom na stranu SNSD-a".

Iz ovog saveza navode da Ujedinjena Srpska "upravlja Univerzitetskim kliničkim centrom /UKC/ Banjaluka, te kompletnim sistemom nabavki lijekova u Republici Srpskoj", dok Stevandić trenutno obavlja funkcije potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i zamjenika generalnog direktora UKC Banjaluka.

"Oni koji, poput kameleona Stevandića, prodaju obraz i vjeru za večeru /pozicije i tendere/, koji iznevjere one koji su im na platformi borbe protiv režima dali mandat, sutra će za lični interes na doboš staviti i Republiku Srpsku", navode u Savezu za promjene.

Stranke Saveza za promjene, kako se navodi, nastavljaju svoju demokratsku borbu za odlazak SNSD-ovog režima sa vlasti, uključujući Stevandića i njegovu stranku.

U Banjaluci je danas održana mirna šetnja protiv podjela i sukoba simbolično nazvana "Mir braćo", koju je organizvala Ujedinjena Srpska.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da ovom šetnjom žele da pokažu da postoje ljudi, grupe, partije koji su zainteresovani za mirno rješenje u Republici Srpskoj i naglasio da Ujedinjena Srpska, osim naroda, na mir poziva i političke partije.

"Uputili smo pisma SNSD–u i SDS–u, kao vodećim političkim blokovima, u vezi sa Republikom Srpskom i BiH, jer ja naš različit odnos prema tome ko smo i kako u BiH treba da predstavljamo Republiku Srpsku i doveo do ovih kriza", rekao je Stevandić.

(Srna)