Svjetski mediji: EXIT kao zamjena za Ibicu

21:11, 16.05.2018.
Thumbnail

Prema pisanju CNN-a EXIT je jedna od nezaobilaznih stavki za posjetu Srbiji i njenim prirodnim ljepotama, dok Britanski Daily Mail predlaže EXIT kao zamjenu za čuveno špansko ostrvo Ibica.

Višestruko nagrađivani muzički festival EXIT ove godine je privukao veliku pažnju vodećih svjetskih medija, koji ga svrstavaju među najbolje evropske festivale i ljetnu destinaciju koja se ne smije propustiti.

U svojoj trijumfalnoj godini, u kojoj je po drugi put osvojio titulu Najboljeg velikog evropskog festivala, o EXIT-u su pisali najuticajniji svjetski mediji.

Prema pisanju CNN-a EXIT je jedna od nezaobilaznih stavki za posjetu Srbiji i njenim prirodnim ljepotama, dok Britanski Daily Mail u opširnom članku o najboljim svjetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže EXIT kao zamjenu za čuveno špansko ostrvo Ibica, navodi se u saopštenju organizatora.

I prestižni The Guardian početkom godine sastavio je opsežan tekst o vrhunskim provodima za 2018. godinu po mjesecima, pa iako je jul tradicionalno krcat muzičkim dešavanjima, EXIT je izdvojen kao obavezna stavka u globalnom kalendaru dešavanja. A list Mirror je otišao korak dalje od Gardijana i osim što su festival uvrstili među najbolje, objavili su i opširan članak posvećen samo EXIT-u.

Vodeći evropski muzički magazin NME ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među predlozima su se našli EXIT i Sea Star.

Irski Irishexaminer je posvetio dva članka EXIT-u a u naslovu retorički pita "Da li je EXIT najviše kul festival u Evropi", dok je njihov glavni konkurent Daily Edge izdvojio EXIT kao ljetnu destinaciju koja se ne smije propustiti. Vodeći svjetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svjetskih festivala, prepoznali su jedinstvene početke EXIT festivala kao aktivistički napor mladih da mijenjaju svijet oko sebe.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Grejs Džouns, Migos, David Geta, Zigi Marli, Fiver Rej, LP, Alis Merton, Nina Kravic, Riči Hotin, Adam Bejer b2b Ida Engberg, Maceo Pleks, Solomun, Ameli Lens ;i mnoge druge.