Šutirali trojke za pomoć višečlanim porodicama

09:04, 16.08.2016.
Thumbnail

Sportsko-humanitarni projekat "Trojka iz bloka" održan je u sportskom centru u Kozarskoj Dubici, uz veliki broj posjetilaca, učesnika i sponzora.

Učesnici su se sinoć takmičili u brzom šutiranju trojki, a novac od uplata za takmičenje, prodaje reklamnog materijala, hrane i pića biće doniran socijalno-ugroženim višečlanim porodicama u Republici Srpskoj.

"Već pet godina Humanitarna organizacija 'Srbi za Srbe' na ovaj način provodi projekat 'Trojka iz bloka' širom Srbije, Republike Srpske i regiona u želji da promovišu košarku i da okupe ljude različitih godina na terenu, da se zajedno druže i ujedno nekome pomognu, te tako uljepšaju nečiji život", izjavio je portparol organizacije "Srbi za Srbe" Miloš Simović.

On je rekao i da je "Trojka iz bloka" organizovana u Kozarskoj Dubici zahvaljujući nekolicini mladića iz grada koji su htjeli da pomognu svojoj opštini.

"Ovaj događaj je velika stvar za Kozarsku Dubicu", istakao je zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović i zahvalio sugrađanima Marku Raniloviću i Arnelu Nesimoviću na inicijativi, kao i drugim organizatorima u nadi da će biti prikupljeno dovoljno novca da se pomogne bar jednoj višečlanoj porodici.

Za takmičenje je prijavljeno oko stotinu učesnika.