Susreli se Karađorđevići i Romanovi nakon jednog vijeka

13:21, 22.12.2015.
Thumbnail

Na humanitarnoj izložbi "Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela" u Sankt Peterburgu, nakon jednog vijeka susrele su se članovi porodice Karađorđević i Romanov, saopštila je organizacija "Kraljevski red vitezova".

Pokrovitelj i osnivač "Kraljevskog reda vitezova" princ Đorđe Karađorđević svečano je uručio kneginji Olgi Kulikovskoj Romanov specijalni pozlaćeni primjerak knjige "Rasijsko iskustvo".

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da se naše porodice, povezane rodbinskim vezama i bratskom ljubavlju naših naroda, susreću ponovo u ovom carskom gradu, u ovom carskom zdanju. Srećan sam što se u knjizi `Rasijsko iskustvo` nalaze i prelepi akvareli Vaše rođake, velike kneginje Olge Aleksandrovne Romanov, sestre cara Nikolaja Romanova", rekao je princ Đorđe.

Kneginja Olga istakla je da joj je drago da su porodice Karađorđević i Romanov ponovo zajedno i što Srbija i Rusija razvijaju kulturnu saradnju kroz vrijedne projekte poput ove izložbe.

Humanitrna izložba "Kosovo i Metohija, pod okriljem anđela", otvorena je 11. decembra u ljetnjem dvorcu Cara Aleksandra Prvog Romanova, na Jelagin ostrvu u Petrogradu, a traje do 25. decembra.