Sukob u metrou: Pretučen mladić zbog rasističkih komentara! VIDEO

07:42, 17.04.2017.
Thumbnail

Trojica muškaraca arapskog porijekla napali su u vozu metroa u Melburnu mladića afričkog porijekla, jer je uzvikivao rasističke komentare na njihov račun. Incident je snimio svjedok, a snimak je objavila australijska televizija 7 Njuz.

Svjedoci ovog nemilog događaja su u svojim izjavama za australijsku TV stanicu 7 Njuz rekli da je događaj bio unaprijed isplaniran.

Snimak prikazuje grupu muškaraca koji se raspravljaju u vozu nakon čeka im prilaze tri muškarca koji napadaju jednog od njih.

Jedan od svjedoka kaže da je rasprava započela između tri muškarca arapskog i jednog afričkog porijekla i da je on vrijeđao prvu trojicu na rasnoj osnovi govoreći im "da se vrate odakle su došli", kao i da su "arapski imigranti krivi za za sav kriminal u Australiji", nakon čega ih je optužio i za terorizam.

Optužbe su kulminirale kada je muškarac afričkog porijekla optužio grupu Arapa da su članovi ISIS-a.

Policija je privela svu četvoricu, ali tvrdi da niko od njih ne želi da podigne optužnicu zbog ovog incidenta. Najvjerovatnije su u pitanju bili muškarci koji su se u tom trenutku nalazili pod dejstvom alkohola, rekao je jedan od svjedoka, a prenosi Dejli mejl.

(Blic)