Studentski parlament ima novo rukovodstvo

22:57, 15.01.2018.
Thumbnail

Danas u je održana je Konstitutivna sjednica 9. saziva Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci, na kojoj je izabrano novo studentsko rukovodstvo.

Za predsjednika je izabran student treće godine Ekonomskog fakulteta Branko Trninić, za potpredsjednike su izabrani Nikola Babić, student završne godine na Mašinskom fakultetu i Milan Unčanin student druge godine Fakulteta politčkih nauka.

Za sekretara je izabrana Suzana Obradović student četvrte godine na Pravnom fakultetu.

Takođe, izabrani su predsjednici komisija, članovi Senata iz reda studentata, član Upravnog odobora Univerziteta i delegati u Uniji studenata.

Novo rukovodstvo poručuje da će u saradnji sa rektorom, nadležnim institucijama i studentima rješavati sva tekuća pitanja i probleme sa kojima se studenti susreću.

"Izborom ovog rukovodstva počinje jedna nova era u studentskom organizovanju. To je era najboljih studenata, politički neutralnih i nezavisnih koji će raditi isključivo u interesu studenata.

Zato pozivamo profesore, fakultete i studentske organizacije da se zajedno borimo za bolji univerzitet", ističu studenti.

(ATV)