Stevandić: Srpska se mora zaštititi od priliva migranata

20:52, 13.05.2018.
Thumbnail

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras da se Republika Srpska mora zaštititi od priliva migranata, jer kasnije taj problem sama neće moći da riješi.

"To nije problem Republike Srpske. Ona ga nije stvarala. Srpska nije bogata i velika da to rješava. Ona mora da se izopšti iz tog problema", rekao je Stevandić u Derventi, gdje je prisustvovao javnoj tribini "Kuda ide Republika Srpska", koju je organizovao Opštinski odbor Ujedinjene Srpske.

On smatra da Federacija BiH treba da postupi isto kao Republika Srpska.

"Dobro bi bilo da i oni tako postupe, a ne da budu na usluzi onima koji su taj problem stvorili. Nismo zemlja koja ima potencijala da rješava problem migranata", rekao je Stevandić.

[caption id="attachment_612265" align="aligncenter" width="640"]Дервента - трибина "Куда иде Република Српска" Дервента - трибина "Куда иде Република Српска"[/caption]

Govoreći o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj, Stevandić je rekao da postoje dva puta - put međusobnih sukoba, urušavanja vlastitih institucija, pravljenje velikih podjela sa neizvjesnim krajem ili put jačanje vlastitih institucija koje će rješavati sve probleme.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Derventa Staniša Mikerević rekao je da je na tribini razgovarano o aktuelnim političkim prilikama u Republici Srpskoj.

Tribina je održana u Centru za kulturu, a prisustvovali su i predstavnici Ujedinjene Srpske iz Teslića, Doboja, Modriče i Broda.

(Srna)