Stevandić: Podrška Vladi sve dok ne sprovodi štetne odluke

16:50, 28.08.2017.
Thumbnail

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je da će Vlada Republike Srpske imati podršku ove stranke sve dok ne sprovodi odluke koje su na štetu Republike, pa tako i kada je riječ o knjiženju perspektivne vojne imovine na BiH.

Prema njegovim riječima, potpuno je opravdano nesprovođenje onoga što je na štetu Srpske.

"Sudiokratija ne može biti model društvenog uređenja u BiH", poručio je Stevandić, koji je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naglasio da je Narodna skupština jedino mjesto gdje treba razgovarati o pitanju NATO-a i da je neophodno staviti van snage deklaraciju o evroatlantskim integracijama iz 2005. godine i usvojiti deklaraciju o vojnoj neutralnosti, ukoliko Srpska želi da prati Srbiju.

"U slučaju pristupanja BiH NATO-u, šta se dešava sa garantima Dejtonskog sporazuma, jer BiH prema tom sporazumu nije u NATO-u i njen teritorijalni subjektivitet i ustavnu strukturu garantuju i Rusija i SAD? Da li treba da se riješimo podrške i garanta Rusije, koja nas brani od sile visokog predstavnika i pristupanja NATO, ili treba da zadržimo tu poziciju?", upitao je Stevandić.

On je na konferenciji za novinare predstavio i novog člana stranke Vladimira Mirošljevića, koji je napustio NDP.

Stevandić je naveo da sa ovim pojačanjem Ujedinjena Srpska u Skupštini grada Banjaluka sada ima dva odbornika, a najavio je "lijepe vijesti i narednih dana".

Mirošljević je rekao da je prešao u Ujedinjenu Srpsku jer ova stranka najbolje zastupa nacionalne interese od svih stranaka u Srpskoj, kao i zbog ekonomske platforme koju ova stranka zastupa posebno u oblasti zdravstva.

On je rekao da se neće promijeniti njegovo djelovanje u Skupštini grada i da će nastaviti da bude jedan od najaktivnijih odbornika, a posebno jer vjeruje da će lakše da realizuje određene projekte koje do sada nije mogao.

(Srna)