Stevandić: Govedarica pokazao spremnost da služi stranim mentorima i po cijenu nereda

20:47, 29.08.2017.
Thumbnail

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je Srni da je očekivano da neko ko gubi podršku naroda poziva na nasilje, poput predsjednika SDS-a Vukote Govedarice.

"Na taj način Govedarica pokazuje stranim mentorima i onima van Republike Srpske da su spremni da im vjerno služe po cijenu nereda u vlastitoj Republici i po cijenu dovođenja u tešku situaciju vlastitog naroda", istakao je Stevandić, komentarišući izjavu Govedarice da je "spreman da se u Narodnoj skupštini Srpske i pobije ako predsjednik Republike Milorad Dodik odluči da smijeni glavnog revizora Duška Šnjegotu".

On kaže da je primijetio da ni Šnjegota, koji, kako kaže, važi za pristojnog čovjeka, nije tražio nikakvu vrstu intervencije, ni pomoći.

Stevandić je podsjetio da je upravo Govedarica bio protiv njegovog izbora za glavnog revizora Republike Srpske, ali da sada pokušava da iskoristi trenutnu političku situaciju i odbrani ga, što je normalan potez kada neko izgubi podršku naroda.

"Ono što je najžalosnije jeste da je upravo Govedarica bio jedan od najvećih zagovornika da se ne izabere Šnjegota i glasali su protiv tog izbora. Čovjeka kojeg su napadali i govorili mu sve najgore, sada brane i najavljuju nasilje", istakao je Stevandić, koji je i potpredsjednik Narodne skupštine Srpske.

On je naglasio da se u civilizovanim zemljama sve odluke u parlamentu donose glasanjem i da onaj ko nije zadovoljan glasanjem može da podnese apelaciju Ustavnom sudu Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas smjenu Šnjegote, za kojeg je rekao da pokušava raznim tendecioznim informacijama da uvede javnost u zabludu u vezi sa određenim činjenicama.

Dodik je rekao da je smjena tima Glavne službe za reviziju javnog sektora potrebna imajući u vidu političku zloupotrebu koju sprovodi ta institucija, te pozvao Šnjegotu da podnese ostavku.

(Srna)