Stela

18:54, 15.03.2018.
Thumbnail

Danas u 17:45 pogledajte:

Stigao je dan vjenčanja. Sretna i zaljubljena Kika odlučuje napokon ostaviti prošlost iza sebe i okrenuti se budućnosti sa Orsatom. Na intimnu ceremoniju zaljubljeni par pozvao je bliske ljude, ali i neke drage sa "Stele".

Gavran to saznaje i ostane zatečen. Ne može podnijeti da Kika pripada drugom, pa razočaranje i nevjericu utapa u alkoholu. U takvom stanju ga nalazi Valerija, kojoj je očigledno jedinoj stalo do njega, ali on to ne shvata. Ponizi je i izvrijeđa na svoj tipičan način, pa ohrabren alkoholom odlučuje sretnim mladencima pokvariti planove.

Lana slučajno posvjedoči skrivenom talentu Gavranove sramežljive asistentice Maje. Odlučuje joj pomoći da ostvari svoj san i napokon zapjeva pred publikom.

Nera dolazi u pekaru koja je u rasulu, i zatiče Martina koji nikako ne uspijeva sam držati stvari pod kontrolom. Bijesan zbog Nere koja mu se naslađuje i situacije u kojoj se našao, odlučuje se osvetiti Klarićima koje smatra jedinim krivcima za svoju sudbinu.

Zabrinuta Ela traži kćerku, i pokušava od Miće saznati gdje je. Više joj je stalo saznati da li sve u redu sa Lanom nego sakriti činjenicu da joj je ona majka, što neugodno iznenadi Miću.

Razočaran što to nije saznao od Lane, suočava je sa svojim otkrićem. Ne želi biti u vezi u kojoj nema povjerenja i ostavlja Lanu zatečenu njegovim riječima.

Pijani Gavran upada na svadbu i pravi scenu, ali ga Franjo uspije spriječiti da im u potpunosti ne pokvari slavlje.

Jasminina emotivno izvođenje obrade pjesme Ave Marije gane sve prisutne, a najviše Kristijana koji ne može sakriti koliko je obožava.

Ela se odlučuje na očajnički potez, odlazi kod Gavrana i moli ga za pomoć. Zajedno odlaze u kafić u kojem Lana nastupa, ali situacija se ne odvija onako kako se nadala.

Jagodino stanje se pogoršava, pitanje je trenutka kad njeno slabo srce može zauvijek prestati kucati.

Očajni Franjo i Jasmina shvataju da imaju sve manje vremena. U posjetu im dolazi Amar koji ima posebno iznenađenje za Jasminu.

„Stela“ se bliži samom kraju, a slomljena Ela donosi odluku koja će šokirati sve prisutne i promijeniti tok takmičenja…

Muzički, ali i životni put dvije talentovane djevojke, od kojih jedna želi uspjeti kako bi pridobila majčinu ljubav, dok druga uspjehom želi spasiti majčin život, vikendom ćete moći pratiti na programu ATV-a u 18:00.

Ukoliko ste voljeli serije “Larin izbor”, “Ponos Ratkajevih” i "Zoru dubrovačku" sigurno će vam se svidjeti i ovaj mjuzikl jer scenario potpisuje ista osoba - Jelena Veljača.

“Stela”, neodoljiva kombinacija muzike i drame, još je jedan od autorskih projekata ove kreativne producentkinje, u kojem su glavne uloge dodijeljene Sementi Rajhard koja glumi Jasminu te Vandi Winter koja igra Jasmininu najveću suparnicu Lanu.

Jasmina i Lana se prijavljuju na talent show “Stela” u nadi da će pobijediti.

Ali, djevojke imaju sasvim drugačije motive. Jasmina prelazi put od trnja prema zvijezdama kako bi osvojenom nagradom platila operaciju koja njenoj majci može spasiti život. A Lana je spremna na sve kako bi pobijedila i postala zvijezda, jer misli da joj samo ogromni uspjeh može vratiti ljubav stroge i zahtjevne majke.

Iz šoa u šou nade za uspjeh takmičarima može dati jedino žiri kojeg predvodi nemilosrdni Gavran (Nebojša Glogovac). Tu je i Ela (Bojana Gregorić Vejzović), bivša plesačica koja ne priznaje ništa osim potpunog savršenstva i perfekcionizma. Orsat (Stjepan Perić) je talentovani reditelj koji od početka šoa pokazuje simpatije prema četvrtoj članici žirija, nekadašnjoj pjevačkoj zvijezdi Kiki (Petra Dugandžić).

Ne propustite seriju “Stela”, jednu od prvih muzičko-dramskih ostvarenja na ovim prostorima koja donosi intrigantne, zabavne, ali i dirljive trenutke. Već od ovog vikenda na ATV-u.