Štefanekov trener platio zlato brijanjem brkova nakon 30 godina VIDEO

16:07, 17.08.2016.
Thumbnail

U ponedjeljak uveče poslije velikog uspjehau u Kući rvanja u Riju slavila se prva medalja za Srbiju na ovim Olimpijskim igrama, odnosno prva zlatna olimpijska medalja u rvanju koju je nakon 40 godina Srbiji donio Davor Štefanek.

Davor je imao i opkladu prije takmičenja – ako uzme medalju, selektor Milorad Dokmanac daće mu da mu obrije brkove koje nosi već tri decenije. To su sinoć i uradili.

"Dogovorili smo se još u Pekingu 2008. ako bude ikad Olimpijska medalja, brije se. Eto došli smo do toga, poslije 30 godina pašće brijanje", rekao je Štefanek. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, predsjednik Svjetske rvačke federacije Nenad Lalović kao i brojni priznati sportisti okupili su se da zajedno sa Davorom proslave ovaj veliki uspjeh.

"Prije dvije godine u privatnom razgovoru Davor mi je rekao – Vanja, ja idem u Rio po medalju! To je i ispunio. Još jednom mu čestitam na ogromnom uspjehu, na usredsređenosti i tome kako je odolio velikom pritisku koji svi sportisti imaju, a pogotovo on u trenutku kada je probio led i donio nam prvu medalju. Apsolutno je dominantan u onome što radi i svaka mu čast na tome", rekao je Udovičić tom prilikom.