Stanivuković mora da plati 1.500 KM ili ide u zatvor

  • 26.09.2017.11:24

Odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković dobio je prekršajnu prijavu u kojoj je  navedeno, da je tokom protesta podstrekavao učesnike da krenu na zgradu Vlade Republike Srpske.

Prema prijavi treba da plati 1.500 KM ili da ide u zatvor.

Nakon saslušanja u Policijskoj upravi Banjaluka, Stanivuković je odbio da potpiše zapisnik i preuzme prekršajni nalog, jer tvrdi da nije tačno da je tokom šetnje građana ijednim svojim gestom izazivao nerede.

drasko stanivukovic policija

"Ovih posljednjih dva mjeseca više sam proveo u policiji davajući razne izjave nego u Skupštini grada, na svom radnom mjestu. U zapisniku kojim se teretim kaznom od 1 500KM ili zatvorom stoji da sam na jednim od najmirnijih protesta podstrekavao ljude da idu na zgradu Vlade, što nije istina i što mogu da potvrde mnogobrojni građani koji su bili prisitni i zato nisam prihvatio taj prekršajni nalog. Ovim svakodnevnim pritiscima mi postajemo jači, odlučniji i istrajniji.drasko stanivukovic policija 3

Pojavili su se mladi ljudi koji nikada neće odustati od borbe za svoju zemlju. Tek smo na početku", poručio je Stanivuković.

Prije Stanivukovića i predsjednik "ReStarta“ Srpske Stefan Blagić kažnjen je sa 500 KM.drasko stanivukovic policija 4

(ATV)