Stanić: Poliklinika Bolnice Istočno Sarajevo otvorena bez prethodnog tehničkog prijema!

16:18, 20.03.2018.
Thumbnail

Član Odbora SDS-a za zdravstvo Slobodan Stanić tvrdi da je Poliklinika Bolnice Istočno Sarajevo otvorena bez prethodnog tehničkog prijema, čime je narušen osnovni sertifikacioni standard za otvaranje bolnice.

"SDS smatra da je nedavno otvaranje Poliklinike Bolnice Istočno Sarajevo veoma važno za građane Sarajevsko-romanijske regije i u potpunosti podržavamo dalju izgradnju Bolnice i polikliničkog dijela, ali tako da se se zadovolje svi standardi sigurnosti", rekao je Srni Stanić, pojašnjavajući da se u Poliklinici jutros srušio plafon u jednoj od prostorija.

On je dodao da rušenje plafona nije izazvalo teže posljedice, iako je moglo doći do povreda pacijenata i osoblja, ali i da se ošteti i skupa medicinska oprema.

"Smatramo da takve ustanove ne treba otvarati kada nekome odgovara, već kada budu svi uslovi za to ispunjeni", poručio je Stanić.

Poliklinika Bolnice Istočno Sarajevo otvorena je 10. marta.

Opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom otvorene Poliklinike dio je projekta "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Javne zdravstvene ustanove Bolnice Istočno Sarajevo". Poliklinika je ukupne površine oko 4.000 metara kvadratnih. Dio objekta je ponovo izgrađen, a dio objekta je adaptiran i reorganizovan.

U objektu Poliklinike radiće dijagnostički centar - savremena endoskopska dijagnostika, CT dijagnostika i magnetna rezonanca, najsavremenija ultrazvučna dijagnostika te specijalističke ambulante - interne medicine, pedijatrije, hirurgije, ginekologije, otorinolaringologije, oftalmologije i neurologije.

Projekat je obuhvatio i sanaciju i rekonstrukciju postojećeg dijela objekta bolnice, takozvane kuhinje, koji ima višenamjensku funkciju, a u kome će sada biti smještena bolnička kuhinja sa restoranom, amfiteatar, tehnička prostorija, ostave, radionice i komercijalni prostor.

(Srna)