Stanić: Mi smo riješili pitanje klirinškog duga, Vlada RS nema pravo da to svojata

11:57, 11.08.2017.
Thumbnail

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić tvrdi da je ova stranka riješila pitanje naplate klirinškog duga prema BiH i da vlast u Srpskoj nema nikakvo pravo da to pitanje svojata.

Stanić ističe da je aktuelna vlast imala priliku da to pitanje riješi dok su bili vlast na nivou BiH.

On smatra da vlast radi "naopako, na štetu i protiv Republike Srpske", saopšteno je iz SDS-a.

Stanić tvrdi da nije tačno da je budžet ušao u fazu redovnog plaćanja, jer postoje obaveze koje se odnose na pravna lica i građane Republike Srpske koji su dobili pravosnažne presude protiv Srpske.

Navodeći da više desetina miliona maraka nije isplaćeno, on je podsjetio da se samo advokatima koji su radili za Srpsku duguje više od šest miliona KM obaveza.

"Kada je riječ o budžetu, hvalisanje premijera Srpske /Željke Cvijanović/ da tu dobro stojimo nije tačno, jer evo juče smo vidjeli informacije da nas čeka 920 miliona otplate duga. Premijerka je do sada dala više izjava koje pokazuju da nema nikakvo znanje o tome kako funkcioniše budžet", naveo je Stanić.

On je pozvao Vladu da, ako budžet dobro funkcioniše, isplati preostale obaveze od 30 miliona KM prema poljoprivrednim proizvođačima i agrarnom sektoru u kojem je, kako navodi, katastrofalno loša situacija.

(Srna)