Stan koji se prodaje samo radikalnim islamistima zainteresovao i inspektore

19:39, 11.09.2017.
Thumbnail

Prodajem stan u Banjaluci, ali isključivo vehabijama – oglas sa tim naslovom osvanuo je na jednom portalu za oglašavanje.

U detaljnom obrazloženju, vlasnik jednoiposobnog stana  u  naselju Obilićevo objašnjava da kao potencijalni kupci u obzir dolaze samo radikalni islamisti koji mogu da dokažu svoj identitet. Na taj korak se, kako kaže, odlučio zbog loših komšijskih odnosa. Pomalo šaljivim tonom potencijalne kupce upozorio je na to što ih očekuje ukoliko odluče da postanu stanari četvorospratnice u ulici Banović Strahinje.

"Najvjerovatnije da će novog vlasnika početi da mrze već od prvog dana, kao što su i mene ( i ako im ništa skrivio nisam ), jer im jednostavno smeta neko novi kada dođe. U tom stanu živim duži niz godina. Misle da je čitav ulaz njihov, pa imaju namjeru da zavode neki red. Naravno, sve su to osobe sa +45 godina koje su sa planine sišle u Banja Luku te se ponašaju kao da su u svom selu", kaže se u oglasu.

Prodavac stana nije ostavio kontakt telefon, a na našu poruku nije odgovorio. Je li u pitanju samo šala, ili je neko imao ozbiljne namjere, danas nismo saznali. Iako nije bilo tih detalja, opis potencijalnog kupca napisan je tako da ne bude nikakve zabune.

Uslovi oglasa prilično su precizni. Tako potencijalni kupac mora da ima taman ten, da ima bradu,  da nosi kratke pantalone, i da redovno posjećuje džamiju.

Jutros su se pred zgradom pojavili i inspektori MUP-a, koji su ušli u ulaz i otišli da porazgovaraju sa stanarima. Već u popodnevnim časovima, nakon što se podigla medijska prašina, oglas je povučen s interneta.  Komšije iz ulice nisu čule za nesvakidašnji oglas. One iz zgrade, nisu bile raspoložene za snimanje, a pretpostavljaju da, ako je iz njihovog ulaza, oglas mora da je šala.

" Baš je glupost. Nije da branim, ali ovde su svi normalni ljudi, koliko ja znam. Stvarno znam da niko ne vrijeđa po bilo kakvoj osnovi, da svako vodi svoju brigu", kaže jedna od komšinica.

"Ne vjerujem da bi neko prodao vehabijama, to je van svake pameti, po meni. Ne vjerujem", kaže jedan od komšija.

Čak i da se prodavac stana nije našalio, pravog posla za policiju nema. Stan koji je u privatnom vlasništvu, vlasnik može da proda kome god želi.